«Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων όχι των εταιρειών! – Σταματήστε τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA και TPP!»

«Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων όχι των εταιρειών! – Σταματήστε τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA και TPP!»

 

 

Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει και συμμετέχει στο διεθνές κάλεσμα 10-17 Οκτωβρίου 2015 ενάντια στις καταστροφικές και αντιδημοκρατικές συμφωνίες. Ενώνει τη φωνή της με τα εκατομμύρια πολιτών που αντιδρούν στην εξίσωση προς τα κάτω ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης με την κοινή εφαρμογή των χειρότερων και πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πρακτικών. Ενάντια στην πλήρη ασυδοσία των εταιρειών και την απελευθέρωση κάθε προστατευτικού περιορισμού που καθιστά εντέλει τους πολίτες απλά αντικείμενα στον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό.

 

Η ΤΤΙΡ είναι απειλή για τη δημοκρατία και καθιστά τις επιχειρήσεις ισχυρότερες από τις κυβερνήσεις. Απειλεί τις δημόσιες υπηρεσίες παιδεία, υγεία κ.α. υπέρ τις πλήρους εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Απειλεί την διατροφική ασφάλεια εξαπλώνει τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Καταργεί πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος. Καταργεί πολιτικές προστασίας των εργαζομένων και των συνθηκών εργασίας. Απελευθερώνει την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων των πολιτών ανάμεσα σε χώρες και εταιρείες. Παρεμβαίνει στην δυνατότητα των χωρών να έχουν έλεγχο των δημοσιονομικών τους πολιτικών. Η υπογραφή της θα οδηγήσει στην μετατροπή και των υπόλοιπων περιοχών του πλανήτη σε ζούγκλα οικονομικού ανταγωνισμού και κυριαρχίας του κέρδους πάνω στους ανθρώπους.

 

Η προωθούμενη συμφωνία ΤΤΙP, όπως άλλωστε της ταιριάζει, βρίσκεται σε πλήρες σκοτάδι και μακριά από κάθε ενημέρωση και δημόσια διαβούλευση. Το περιεχόμενο της είναι γνωστό μόνο από διαρροές καθώς η πρόσβαση στα κείμενα της είναι απαγορευμένη. Γιατί οι σκοποί της είναι απολύτως καταστροφικοί για τους λαούς και απολύτως βολικοί για τις παγκόσμιες οικονομικές ελίτ.

 

Καλούμε στην διαμαρτυρία πολιτών και κινήσεων το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:30 στην είσοδο της Οδού Ερμού στο Σύνταγμα.