Να σταματήσουν οι διώξεις κατά πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα κατά της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων

Να σταματήσουν οι διώξεις κατά πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα κατά της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων

Η Ανοιχτή Πόλη εκφράζει τη συμπαράστασή της στους 4 συμπολίτες μας, που δικάζονται στις 9/10 επειδή συμμετείχαν στο κίνημα κατά της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων, τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2011. Αυξήσεις αντιλαϊκές και αντισυνταγματικές, που επέβαλαν οι απαιτήσεις των Μνημονίων.

Η ΤΡΑΜ ΑΕ μήνυσε έναν από τους ακτιβιστές στις 8.2.2011 . Στη συνέχεια ασκήθηκε μήνυση και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, με την κατηγορία – μεταξύ άλλων- “δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων.”

Η Ανοιχτή Πόλη συμμετείχε ενεργά σε αυτές τις δράσεις, όπως και σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα. Θεωρεί ότι ενέργειες, όπως η μήνυση της ΤΡΑΜ ΑΕ, έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους πολίτες και τα κινήματα αλλά ακόμα και το δικαίωμα στην υπεράσπιση.

Καλούμε τους πολίτες να συμπαρασταθούν στους τέσσερις ακτιβιστές την Παρασκευή 9/10 στις 9 πμ στα Δικαστήρια τη Ευελπίδων, Αίθουσα 1 – Η’ πλημμελειοδικείο.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Ο αγώνας για προσιτές στο λαό μετακινήσεις συνεχίζεται!