Ένας χρόνος μετά: Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών

Ένας χρόνος μετά: Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών και την τραγική απώλεια 57 νέων συνανθρώπων μας, το αίτημα για απόδοση ευθυνών μένει εκκρεμές, όπως και το αίτημα για ασφαλείς μεταφορές και δημόσιες και σύγχρονες υποδομές που σέβονται τον πολίτη.
Οι πολίτες δεν ξεχνούν. Η Ανοιχτή Πόλη ενώνει τη φωνή της με εκείνες όλων όσων απαιτούμε δικαιοσύνη και απόδοση των ευθυνών . Οι πολίτες δικαιούνται ένα οργανωμένο κράτος που αναλαμβάνει τις ευθύνες του και προστατεύει τις ζωές και την ευημερία τους.
Έναν χρόνο μετά, αντί να έχουμε απαντήσεις, τα ερωτήματα έχουν πληθύνει. Έναν χρόνο μετά, αντί να έχουμε ετυμηγορία υπάρχουν σκιές για συγκάλυψη. Τιμούμε τη μνήμη των νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες των εκλιπόντων και δίπλα σε όσους επιβίωσαν από την τραγωδία, διεκδικώντας καθημερινά απατήσεις και διαλεύκανση της υπόθεσης.
Δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα να ξεχαστεί, ερωτήματα να μείνουν αναπάντητα και να υπάρξει κανενός είδους κάλυψη ή συγκάλυψη των ευθυνών.
Θέλουμε ιδίως για την πόλη μας την Αθήνα, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν πολλές επικίνδυνες ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ όπου καθημερινά αμαξοστοιχίες, οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων και πεζοί έχουν αυξημένες πιθανότητες ατυχήματος με απρόβλεπτη έκβαση. Ζητάμε ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο και στην πόλη μας και σε όλη τη χώρα.
(φωτό: Τζέκας Λεωνίδας / EUROKINISSI)