Ενιαίο και προσβάσιμο μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου στο Γουδή

Ενιαίο και προσβάσιμο μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου στο Γουδή

Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που κάλεσε χθες 20/11 η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα των πολιτών να υπερασπιστούν τους ελεύθερους δημόσιους χώρους της πόλης τους και να αντισταθούν σε σχεδιασμούς που ανοίγουν την πόρτα στην ιδιωτικοοικονομική διαχείρισή τους.

Αυτό το μήνυμα έστειλαν με την παρουσία τους στο χώρο του Πάρκου, κάτοικοι και συλλογικότητες, όπως οι Save Υμηττός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή, πλήθος δημοτικών κινήσεων και συμβούλων από τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου και Χολαργού-Παπάγου, εκπρόσωποι φορέων όπως οι Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας και ΕΜΔΥΔΑΣ, καθώς και βουλευτές.

Η Ανοιχτή Πόλη ήταν χθες στο χώρο του Πάρκου, με τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της. Λέμε όχι σε παρεμβάσεις και αυθαιρεσίες που πλήττουν την ενότητα του πάρκου και αλλοιώνουν το χαρακτήρα του. Συνεχίζουμε και διεκδικούμε ενιαίο και αδιάσπαστο μητροπολιτικό πάρκο ήπιων χρήσεων, υψηλού πρασίνου, ανοιχτό στις ανάγκες της πόλης και προσβάσιμο σε όλ@.