Επίσκεψη της Ανοιχτής Πόλης στα σχολεία της Γκράβας

Επίσκεψη της Ανοιχτής Πόλης στα σχολεία της Γκράβας

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς και κάτω από τις συνθήκες του δεύτερου κύματος έξαρσης του κορονοϊού, όπου καλείται η σχολική κοινότητα να ανταποκριθεί σε πρωτόγνωρες απαιτήσεις για μετάδοση της γνώσης με ασφάλεια, αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης με τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο επισκέφτηκε σήμερα 14/9 το Συγκρότημα της Γκράβας με την παράλληλη παρουσία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Γραμματέα του Κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, έγινε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς των 40ΓΕΛ και 21ΓΕΛ. Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν:

• Στα ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας (μόνο μία μάσκα και ένα αντισηπτικό ανά τάξη).
• Στην ανάγκη αλλά και στην ανυπαρξία διεξαγωγής τεστ στους εκπαιδευτικούς.
• Στις ανάγκες αραίωσης των τμημάτων ειδικά για τα πολυπληθή τμήματα των σχολείων της Αθήνας και στις ανεπαρκείς υποδομές για την εξασφάλισή της αλλά και στις ανάγκες για περισσότερα θρανία και καρέκλες ώστε όπου υπάρχει η δυνατότητα να εξαντλείται αυτή στο έπακρο.
• Στις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μικρότερο αριθμό καθαριστριών απ’ ότι υπήρχε την περσινή χρονιά και στις ελλείψεις εξοπλισμού και αναλωσίμων.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, αφού ευχήθηκε σε όλη τη σχολική κοινότητα καλή σχολική χρονιά, τόνισε την ανάγκη της συνέχισης του κοινού αγώνα για εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς και ουσιαστικής λειτουργίας των σχολείων κάτω από συνθήκες πανδημίας, με δεδομένη πλέον την παροιμιώδη ανεπάρκεια και ανικανότητα της κυβέρνησης αλλά και των αδυναμιών του Δήμου Αθηναίων να στηρίξει ουσιαστικά τη λειτουργία των σχολείων.
Ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις προτάσεις της Ανοιχτής Πόλης και ειδικά αναφέρθηκε στην πρόταση για ειδική μέριμνα για το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας με εγκατάσταση μόνιμου εξοπλισμένου Ιατρείου, στελεχωμένου με ιατρικό-νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και στο αίτημα που έχει θέσει η Ανοιχτή Πόλη ώστε το Δημοτικό Ιατρείο στη Σαρανταπόρου να πραγματοποιήσει τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής και ειδικά της Γκράβας.
Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη ανακατανομής των κονδυλίων του προϋπολογισμού και στη δημιουργία τροφοδότη λογαριασμού για δαπάνες αντιμετώπισης του covid-19 καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης του προϋπολογισμού των Σχολικών Επιτροπών.

Η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο δημόσιο σχολείο, δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς τους και θα στηρίζει με δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.