«Ανησυχεί για την εκλογική του επιβίωση ο κ. Σπηλιωτόπουλος»

«Ανησυχεί για την εκλογική του επιβίωση ο κ. Σπηλιωτόπουλος»

 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο Γ. Σακελλαρίδης μίλησε για την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων, για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, τον τουρισμό, την πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα στην πόλη, ενώ χρέωσε «ατζέντα ΛΑΟΣ» στον υποψήφιο της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλο.

«Εμείς δεν είμαστε το ίδιο πράγμα, δεν έχουμε βγει από το ίδιο καλούπι με τους πολιτικούς που έφεραν το Δήμο στην σημερινή κατάσταση. Και όχι απλά δεν έχουμε σκοπό να στηρίξουμε ένα πελατειακό σύστημα στο Δήμο της Αθήνας, αλλά θα ανοίξουμε τον Δήμο, με διαφανείς διαδικασίες, θα φέρουμε μπροστά τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ ερωτηθείς για το αν έχει έλλειψη εμπειρίας, απάντησε: «Για να συγκρουστείς με τα συμφέροντα, ώστε να γίνει η πόλη πιο λειτουργική, χρειάζεται πολιτική βούληση. Και αυτό σημαίνει ότι ως Δήμαρχος δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους. Αυτό που έλειπε από τους προηγούμενους δεν ήταν η εμπειρία διοίκησης – όλοι είχαν εμπειρία – και τα αποτελέσματα της διοίκησής τους τα ξέρουν οι πολίτες, δεν χρειάζεται να τα πω εγώ. Αυτό που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση, το όραμα για την πόλη αλλά και η εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του Δήμου», σημείωσε ο Γ. Σακελλαρίδης.

Παράλληλα, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές με την ατζέντα του ΛΑΟΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το προεκλογικό φυλλάδιο του Πλεύρη το 2011 είναι ίδιο με του Σπηλιωτόπουλου και αυτό είναι μια απόδειξη της ανησυχίας του για την εκλογική του επιβίωση». «Επιχειρεί να μετατοπίσει τη συζήτηση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να μην συζητηθούν τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Αθήνας. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αποφεύγει να πει οτιδήποτε για τα κοινωνικά ζητήματα του δήμου και διαρκώς επαναφέρει επικοινωνιακού τύπου θέματα», συμπλήρωσε.

Για τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα, είπε: «Όταν πηγαίνουμε περιοδεία στα μαγαζιά της γειτονιάς και συζητάμε με ανθρώπους στο Παγκράτι, στην Πατησίων, στην Κυψέλη, δεν μας λένε για τις διαδηλώσεις. Μας λένε ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να καταναλώσει». Όσον αφορά το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων της Κυριακές, μετέφερε την αγωνία και τον προβληματισμό που ακούει από τους μικροεπιχειρηματίες που συναντά στο κέντρο, ότι δυστυχώς δεν αντέχουν το κόστος να έχουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά και φοβούνται ότι θα κλείσουν.

«Να σας πω ένα απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ο Δήμος, για να ενισχύει και την εμπορική δραστηριότητα. Δεν θα σας πω μεγάλα λόγια, που αρέσει στους υποψηφίους δημάρχους να λένε. Ας ξεκινήσουμε με τα απλά, για το τι μπορούμε να κάνουμε. Ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας αυτήν την περίοδο είναι ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Υπάρχει ένας πολιτιστικός οργασμός στη νεολαία. Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν χώρους πολιτιστικής έκφρασης και δεν βρίσκουν αυτούς τους χώρους. Εμείς θα επιλέξουμε, ως νέα δημοτική αρχή, να επενδύσουμε στον πολιτισμό και στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης, για να χτίσουμε μία ταυτότητα στην Αθήνα. Αυτό και γίνεται και δεν έχει κόστος. Έτσι, θα δώσεις ώθηση στον τουρισμό, στην οικονομική δραστηριότητα, στην εμπορική δραστηριότητα. Πολλά από τα προβλήματα των Αθηναίων πολιτών μπορούν να αντιμετωπιστούν με νέες προτάσεις και έμπνευση, που πολλές φορές δεν έχουν και ιδιαίτερο κόστος. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η αξιοποίηση των ακατοίκητων κτιρίων της Αθήνας», είπε.

Όσον αφορά το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, ανέφερε: «Είναι διαφορετικό να μπορείς να πιεις έναν καφέ σε μία πλατεία και είναι διαφορετικό να υπάρχουν όλα αυτά τα τραπεζάκια και ειδικά οι μόνιμες σιδηροκατασκευές, βιδωμένες πάνω στην πλατεία χωρίς καμία άδεια. Όλο αυτό επιδρά αρνητικά στην καθημερινότητα των νέων ζευγαριών, που βγάζουν το παιδί με το καρότσι και δεν μπορούν να περάσουν, αλλά και στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες. Στην Αθήνα, οι άνθρωποι με αναπηρίες μένουν στο σπίτι τους γιατί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν και τους οδηγούμε στον κοινωνικό αποκλεισμό. Πώς θα κατέβει ένα άτομο με αναπηρίες την Σόλωνος;»

Ο Γ. Σακελλαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για debate, είπε: «Υπάρχουν υποψήφιοι που δεν θέλουν να έρθουν σε ένα debate. Εμείς θέλουμε να ξέρει ο κόσμος ποιες είναι οι διαφορές μας. Αυτά που λέω για τον κ. Καμίνη και τους άλλους συνυποψήφιους, θέλω να τα πω και μπροστά τους, να ακούσω τον αντίλογό τους».

Τέλος, ο Γ. Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο νίκης της Ανοιχτής Πόλης για το δήμο της Αθήνας, που θα εκφράζει συνολικά τις γειτονιές και τους ανθρώπους της πόλης.