«Θέλουμε μία πόλη φιλική στα αδέσποτα ζώα»

«Θέλουμε μία πόλη φιλική στα αδέσποτα ζώα»

 

Στο πασχαλινό bazaar του “stray.gr” για τα αδέσποτα ζώα στο Θησείο βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Συζήτησε με τους εθελοντές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις δράσεις τους για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Ακολουθεί η δήλωση του Γ. Σακελλαρίδη:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο πασχαλινό παζάρι που διοργανώνει το σωματείο προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων “stray.gr” για να εκφράσουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους εθελοντές, αλλά ταυτόχρονα, για να γνωρίσουμε και τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ευζωία των αδέσποτων ζώων στη πόλη μας.

Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Καμίνη έχει επιδείξει πολύ μεγάλη ολιγωρία και αδιαφορία στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το παράδειγμα του καταφυγίου στα Μέγαρα, το οποίο αποτελεί μια ιδιωτική δωρεά προς το δήμο, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε ο δήμος τη λειτουργία του, η κατάσταση έχει γίνει οριακή και απειλείται το καταφύγιο με σφράγισμα από την Περιφέρεια Αττικής.

Εμείς, από τη δική μας την πλευρά, ως νέα δημοτική αρχή, θα συνεργαστούμε με όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εθελοντές στο πλαίσιο στήριξης των αδέσποτων ζώων, για μια πόλη η οποία θα είναι φιλική και στους πολίτες της αλλά και στα αδέσποτα ζώα».