Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: Επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: Επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης

Με όπλα το σεβασμό στον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη στις γειτονιές της Αθήνας για να τελειώνουμε με το σκοτάδι του φασισμού. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στο ανυποχώρητο και αρραγές αυτό κοινωνικό μέτωπο.

H Ανοιχτή Πόλη ανήκει σε εκείνους που εδώ και πολλά χρόνια έχει έγκαιρα επισημάνει τον εγκληματικό νεοναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Άνθρωποι της παράταξής μας στις γειτονιές της Αθήνας έχουν πέσει θύματα προπηλακισμών, ενώ από πολύ νωρίς είχαμε έρθει αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με το αποκρουστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν και με καθυστέρηση, αν και έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, επιτέλους η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χρυσής Αυγής με την καταδίκη των μελών και των καθοδηγητών των εγκληματικών πράξεων των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, για εγκλήματα που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Ταυτόχρονα όμως ψηλά στις προτεραιότητες πρέπει να μπουν η διάλυση των θυλάκων της ναζιστικής οργάνωσης στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και ο εκδημοκρατισμός τους.

Ήρθε όμως η ώρα ν’ αναλάβουν την ευθύνη κι όσοι με ευκολία τσαλαβουτάνε στα νερά του ακροδεξιού λαϊκισμού χωρίς να συναισθάνονται τις επιπτώσεις, που διολισθαίνουν διαρκώς σε ακροδεξιά ρητορεία κλείνοντας πονηρά το μάτι σε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντί τους.

Με όπλα το σεβασμό στον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη στις γειτονιές της Αθήνας για να τελειώνουμε με το σκοτάδι του φασισμού.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στο ανυποχώρητο και αρραγές αυτό κοινωνικό μέτωπο.

Μας αξίζει ένας κόσμος καλύτερος, ένας κόσμος ελευθερίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

*Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις δράσεις του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά: Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240), τη Δευτέρα 20 Απρίλη στις 8 π.μ., κατά την έναρξη της δίκης της ΧΑ.