Να σταματήσουμε τις τραγωδίες με τους πνιγμούς προσφύγων στη Μεσόγειο

Να σταματήσουμε τις τραγωδίες με τους πνιγμούς προσφύγων στη Μεσόγειο

“Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου. Μετατρέπεται στο μεγαλύτερο μαζικό τάφο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο” υπογράμμισε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ελθήνα Αγγελοπούλου στην προ ημερησίας συζήτηση για τις προσφυγικές ροές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων. Χαρακτήρισε ντροπή όσους επιμένουν την ημέρα, που γέμισε η Μεσόγειος νεκρούς κάποιοι να χρησιμοποιούν ρατσιστική και ακροδεξιά ρητορεία και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Ελθήνας Αγγελοπούλου έχει ως εξής:

Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου. Μετατρέπεται στο μεγαλύτερο μαζικό τάφο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά την τραγωδία που συνέβη ανοικτά της Λαμπεντούζα με τον πνιγμό αγνώστου αριθμού εκατοντάδων προσφύγων (μπορεί και 900 )όπως επίσης στη Ρόδο ή και το δεύτερο κρούσμα στη Μεσόγειο, το να φέρνει κάποιος το θέμα με ακροδεξιά ρητορεία είναι ντροπή για τη δημοκρατία, είναι προσβολή στο αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για ζωή. Ήδη υπάρχουν πρωτοβουλίες από την ελληνική και την ιταλική κυβέρνηση, ώστε το θέμα των αυξημένων προσφυγικών ροών να απασχολήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.
Βέβαια κάποιοι με όσα υποστηρίζουν δείχνουν ότι τελικά  μισούν τους ανθρώπους, αρνούνται να δουν το δράμα της ζωής τους, αρνούνται να μιλήσουν για τις ευθύνες των κυρίαρχων πολιτικών της Δύσης στο διαμελισμό χωρών και στον αφανισμό λαών, έρχονται με ακροδεξιές θέσεις να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.
Δυστυχώς η Λαμπεντούζα είναι η απάντησή τους. Μόνο ντροπή.
Με όλες μας τις δυνάμεις και τις δυνατότητες ως δήμος θα πρέπει να συνδράμουμε στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της κυβέρνησης. Θα αναμένουμε και μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή τις επόμενες μέρες για το περιεχόμενο της συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο. Καλό είναι σήμερα να προστατεύσουμε την ανθρωπιά μας και να μην αφήσουμε ν’ ακουστεί καμιά ρατσιστική, μισαλλόδοξη και ακροδεξιά τοποθέτηση όσο κι αν εκθέτουν αυτούς, που τις ξεστομίζουν. Καλούμε το προεδρείο να προστατεύσει το κύρος του Συμβουλίου μας.
“Ας ενώσουμε, επιτέλους, και τις προσπάθειές μας για να είναι τα τελευταία θύματα που χάνονται σε αυτό το ταξίδι. Για ένα καλύτερο αύριο αυτών των ανθρώπων, ώστε στην αντίπερα όχθη να τους περιμένει η ελπίδα και να μην καραδοκεί ο θάνατος” είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη δήλωσή του, διαβάστε την. Συμφωνούμε απόλυτα και καλούμε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών της Αθήνας να εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση.