Η αλληλεγγύη προϋπόθεση αντίστασης στη στεγαστική ζούγκλα

Η αλληλεγγύη προϋπόθεση αντίστασης στη στεγαστική ζούγκλα

Το καθεστώς ζούγκλας που επικρατεί στο χώρο της στέγης αφήνει την κατοικία απροστάτευτη, εκτεθειμένη στις ορέξεις τραπεζικών και ιδιωτικών/επιχειρηματικών συμφερόντων.

Την Πέμπτη 19/1, κάτοικοι, συλλογικότητες, δημοτικές παρατάξεις και βουλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών» για να ορθώσουμε τείχος άμυνας απέναντι στην απόπειρα αρπαγής της πρώτης κατοικίας μιας μονογονεϊκής οικογένειας, στην οδό Πολυλά 4 στα Πατήσια, με αφορμή μια ταπεινή οφειλή κοινοχρήστων! Εκεί ήταν και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, καθώς και μέλη της δημοτικής κίνησης.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας μένει απαθής απέναντι στην κρατική αναλγησία, χωρις να παίρνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης στεγαστικής κρίσης. Αντίθετα, οι πολιτικές που εφαρμόζει οδηγούν με βεβαιότητα σε μια πόλη ξενοδοχείων και τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς κατοίκους.

Η αλληλεγγύη των πολιτών και των συλλογικοτήτων τους είναι η πιο κρίσιμη προϋπόθεση αντίστασης στην προωθούμενη υποβάθμιση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας.