Η Ανοιχτή Πόλη στο λόφο του Λυκαβηττού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Ανοιχτή Πόλη στο λόφο του Λυκαβηττού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Ανοιχτή Πόλη πήγε, απόγευμα Τετάρτης 8 Ιουνίου, περίπατο στο λόφο του Λυκαβηττού.
Μαζί με τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο, τον δασολόγο – ερευνητή Γιώργο Καρέτσο που εκπροσώπησε τη Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση και πολεοδόμους συνεργάτες μας, και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, ανηφορίσαμε προς το πλάτωμα του θεάτρου χρησιμοποιώντας κυρίως μονοπάτια.
Στην πορεία διαπιστώσαμε την κακή κατάσταση όλων σχεδόν των υποδομών του λόφου, τις αυθαιρεσίες στην όμορφη κατά τα άλλα “Πράσινη Τέντα” και την επικίνδυνη εικόνα των μονοπατιών εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Είχαμε όμως και την ευκαιρία να συζητήσουμε:
• για τα είδη δέντρων και φυτών του λόφου, τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους
• για την ιστορία των φυτεύσεων στον Λυκαβηττό και τους άλλους λόφους της Αθήνας, και για τον πιθανό μελλοντικό εμπλουτισμό τους
• για τις πρόσφατες μελέτες του Δήμου Αθηναίων για τον λόφο, τα σχέδια για το θέατρο και το πλάτωμα και τις πιθανές εξελίξεις
• για τα έργα επείγοντος χαρακτήρα που εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς και ήδη πολύ καθυστερημένα.
Η Ανοιχτή Πόλη προγραμματίζει αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με επίκεντρο το αστικό πράσινο και την ανάγκη προστασίας και αναβάθμισής του.