Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Στέλλα Πρωτονοταρίου στο Κόκκινο 105,5 για το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Στέλλα Πρωτονοταρίου στο Κόκκινο 105,5 για το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας

Μόνο η περίπτωση να τον ξεγέλασαν θα δικαιολογούσε τον δήμαρχο Αθηναίων, με εξέπληξε απίστευτα η απόφαση για το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας, από έναν άνθρωπο νέο που μιλάει για δημοκρατικό διάλογο, είπε Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη η Στέλλα Πρωτονοταρίου, η πρώην διευθύντρια του 123ου Δημοτικού Γκράβας που επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή είχε διωχθεί επειδή λειτούργησε απογευματινά τμήματα για μαθητές και γονείς μεταναστών.

Η Στέλλα Πρωτονοταρίου που φιλοξενήθηκε στο στούντιο του 105,5 Στο Κόκκινο είναι η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γκράβας που είχε διωχθεί επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή (αλλά τελικά δικαιώθηκε) για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει απογευματινά τμήματα για τους αλλοδαπούς μαθητές, που αποτελούσαν την πλειοψηφία στο σχολείο, αλλά και τους γονείς τους.

Η κ. Πρωτονοταρίου αρχικά ξεκαθάρισε ότι είναι γεγονός για όλους μας ότι ζούμε πλέον σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία, πρέπει τα παιδιά να τα ενδυναμώνουμε και να τα εκπαιδεύουμε μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο ώστε να ζουν αρμονικά με τους άλλους σε αυτή την πολυπολιτισμική κοινωνία. Τόνισε επίσης ότι αυτό που εκλαμβάνεται ως κακό, είναι πλεονέκτημα και πλούτος για όλα τα παιδιά.

Σχολιάζοντας την απόφαση για τα μαθήματα πακιστανικής γλώσσας της πακιστανικής κοινότητας, είπε ότι της δημιούργησαν «απίστευτη έκπληξη» και για τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη ειδικά ότι «ένας νέος άνθρωπος … που μιλάει για δημοκρατικό διάλογο και συνεργασίες, το μόνο που θα τον δικαιολογούσε είναι το να τον ξεγέλασαν … δεν δικαιολογείται».

Υπογράμμισε μάλιστα τον φόβο της μήπως όλο αυτό εντάσσεται σε μία γενικότερη αντιμεταναστευτική πολιτική, καθώς έχουν ενταθεί πολλά και ο ρατσισμός έχει μεγαλώσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά την αφαίρεση του ΑΜΚΑ από τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών, που έτσι δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πράγμα παράνομο, ενώ ακόμη εκατοντάδες παιδιά στους καταυλισμούς και τα camps δεν πάνε σχολείο, δεν έχουν ξεκινήσει, έχουν χάσει δύο μήνες σχολείο.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η κυβερνητική ρητορική στελεχών της ΝΔ, ακόμη και της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως που για πρώτη φορά δεν έκανε από την θέση της αναφορά στον φασισμό κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πριν αλλάξει λόγω της μεγάλης κατακραυγής.

«Ελπίζω όλη αυτή η προσπάθεια του κ. Μπακογιάννη να μην εντάσσεται σε αυτό το κλίμα, γιατί πραγματικά είναι έγκλημα», όπως ξεκαθάρισε η κ. Πρωτονοταρίου.

https://www.stokokkino.gr/article/1660/St.-Prwtonotarioy:-Me-ekseplhkse-h-apofash-Mpakogiannh-den-dikaiologeitai.html