Ν. Ηλιόπουλος: Mόνο 264 καθαρίστριες για τα 400 σχολεία της Αθήνας! Συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5 (ηχητικό στον σύνδεσμο)

Ν. Ηλιόπουλος: Mόνο 264 καθαρίστριες για τα 400 σχολεία της Αθήνας! Συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5 (ηχητικό στον σύνδεσμο)

Με μόνο 264 καθαρίστριες για 400 σχολεία και με 25 μαθητές σε κάθε αίθουσα, δεν επιτρέπεται να ανοίξουν τα σχολεία στην Αθήνα, τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη. Εξάλλου, έκανε λόγο για τρίπτυχο «καψόνι-προχειρότητα-ασυδοσία» όσον αφορά τον Μεγάλο Περίπατο, που απαιτεί μεταξύ άλλων ενίσχυση στα Μέσα Μεταφοράς, αλλά δυστυχώς δεν τα χρησιμοποιούν οι… δημοτικοί σύμβουλοι Μπακογιάννη.

Η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μια σειρά εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις ώστα να ανοίξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τα σχολεία, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ηταν μια δυσάρεστη έκπληξη για μας ότι δεν υπήρχε καν στην ημερήσια διάταξη το θέμα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αλλά το θέσαμε εμείς και ορισμένες από τις προτάσεις μας έγιναν ήδη δεκτές, όπως η παροχή δωρεάν μασκών από το Δήμο της Αθήνας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εκτός από τους μαθητές. Οι δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης φάνηκαν όταν η Δημοτική Αρχή του Χαλανδρίου εξευτέλισε κυριολεκτικά την κυβέρνηση με την απόφασή της να χορηγήσει δωρεάν μάσκες στα σχολεία και ανάγκασε τον Υπουργό Εσωτερικών να ανακοινώσει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που δηλωνε μια μέρα πριν η κ. Κεραμέως, όπως θύμισε.

Πρέπει να υπάρξει κίνημα με την απαίτηση όχι πάνω από 15 μαθητές στην αίθουσα, είπε ο κ. Ηλιόπουλος και αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και τώρα. Σε δέκα μέρες μπορούν να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί που περιμένουν στις λίστες. Που επρόκειτο να διοριστούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους σταμάτησε ο κ.Μητσοτάκης. Και αίθουσες μπορούν να βρεθούν. Στην ανάγκη ας χρησιμοποιηθεί η λύση «πρωί- απόγευμα» τόνισε, λέγοντας ότι ο ίδιος τελείωσε και δημοτικό και γυμνάσιο πηγαίνοντας εναλλάξ πρωί – απόγευμα. Δεν είναι το καλύτερο αλλά προέχει η ασφάλεια τώρα», όπως υπογράμμισε.

Η Ανοιχτή Πόλη πρότεινε επίσης να πληρώνει ο Δήμος τα τεστ για τους εκπαιδευτικούς και αυτά να γίνονται ανά δεκαπενθήμερο. Ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί για το κτιριακό συγκρότημα της Γκράβας, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, όπου πρέπει να εγκατασταθεί εντός του κτιρίου μόνιμη ιατρκή δομή. Διατρέχουμε τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς αν παρουσιαστεί κρούσμα εκεί», όπως σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης σχολίασε επίσης την καρικατούρα του «Μεγάλου Περιπάτου» που εξακολουθει να ταλαιπωρεί τα νεύρα και την αισθητική μας, με το τρίπτυχο «Καψόνι-προχειρότητα-ασυδοσία». Επανέλαβε ότι δεν μπορείς να περιορίζεις κεντρικούς δρόμους χωρίς να ενισχύεις τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, «αλλά φυσικά κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Μπακογιάννη δεν τα χρησιμοποιεί». Και δεν μπορείς να σπαταλάς χρήματα με μονομερή απόφαση για ένα έργο βιτρίνας που μόνο ταλιπωρία έφερε στην πόλη, προσέθεσε.

Τέλος, σχολιάζοντας την επικείμενη επίθεση στα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που το πρόγραμμά της ταυτίζεται με τις απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών στην περίοδο 2010-2015. Και επίκειται χειρότερη φτωχοποίηση από την περίοδο των μνημονίων αλλά και πολιτικός σεισμός, με αδιευκρίνιστη ακόμα εξέλιξη.

Ν. Ηλιόπουλος: Mόνο 264 καθαρίστριες για τα 400 σχολεία της Αθήνας!