Ν. Ηλιόπουλος: Παράγουμε και επιχειρούμε από την αρχή σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον

Ν. Ηλιόπουλος: Παράγουμε και επιχειρούμε από την αρχή σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον

Επίσκεψη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.) πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (11/4) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος. Εκεί, είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παύλο Ραβάνη για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Από πλευράς του, ο Παύλος Ραβάνης έθεσε κατά βάση θέματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Αθήνας, ενώ παράλληλα κατέθεσε τις θέσεις του Επιμελητηρίου στα καίρια ζητήματα της Αθήνας. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα δημοτικά τέλη σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις, υποχρεούνται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά, πολύ μεγαλύτερα από αυτά που επιβάλλονται στις λοιπές κατηγορίες χρήσεων του Δήμου, με μηδενική δυνατότητα αντίδρασης και διαπραγμάτευσης. Ενημέρωσε τον Ν. Ηλιόπουλο για την πρόταση που ήδη έχει καταθέσει  δημόσια το Επιμελητήριο σχετικά με την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία μικρών τοπικών εμπορικών κέντρων, με θεματική δραστηριότητα, στα οποία θα υπάρχει εκθετήριο και εμπορία, με χώρο βιοτεχνικής παραγωγής – χειροτεχνίας, κλασσικών και παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Ραβάνης υπογράμμισε την απουσία οργανωμένου συστήματος διαλογής και εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και συσκευασιών, ζήτημα το οποίο βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο ολιστικό σχέδιο της «Ανοιχτής Πόλης» για τη διαχείριση απορριμμάτων συνολικά στο Δήμο.

Όπως ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος «η Αθήνα δε θα γίνει ένας καθαρός δήμος αν δε μάθουμε να κάνουμε ανακύκλωση. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να χωροθετηθούν μικρά και μεγάλα ‘‘πράσινα’’ σημεία ανακύκλωσης μέσα στην πόλη, ώστε να μάθουμε να κάνουμε ανακύκλωση στην πηγή». Μάλιστα, ανέφερε ότι με την ανάπτυξη του δικτύου των πράσινων σημείων στην πόλη θα επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στον Δήμο αλλά θα βελτιωθεί και η ζωή των ανθρώπων της Αθήνας. «Παράγουμε και επιχειρούμε από την αρχή σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον» είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι εξετάζει τον παράγοντα αναλογικότητας και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ως μεταβλητή για τον καθορισμό του ύψους των δημοτικών τελών.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η απλή αναλογική στις εκλογές, αποτελεί μια ευκαιρία για την κινητοποίηση του κόσμου της αγοράς και την στρατηγική συνεργασία, ενώ συμφώνησε ότι το σχέδιο «παραγωγή και μέσα στην πόλη», μπορεί να γίνει αποδεκτό και να αποτελέσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ίδιο το Δήμο και την ανάπτυξή του.

Σχετικά με την υποστήριξη των επιχειρήσεων, επισήμανε ότι κάποιες δράσεις ενίσχυσης για την ανάπτυξη των τοπικών αγορών θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, επανέλαβε τη θέση του να αξιοποιηθεί ταυτόχρονα ένα μεγάλο κτιριακό αποθεματικό του Δήμου για μεικτές χρήσεις και υπογράμμισε τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο δήμος στη διάθεση μικροπιστώσεων προς επαγγελματίες που επιχειρούν στην πόλη.