Αφιέρωμα του DownTown στον Νάσο Ηλιόπουλο: «Ο εναλλακτικός Αθηναίος»

Αφιέρωμα του DownTown στον Νάσο Ηλιόπουλο: «Ο εναλλακτικός Αθηναίος»

Αφιέρωμα στον Νάσο Ηλιόπουλο με τίτλο «Ο εναλλακτικός Αθηναίος» φιλοξενεί το τεύχος Απριλίου το περιοδικό DownTown.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», μίλησε για τη γειτονιά του στα Κάτω Πατήσια και τις άλλες γειτονιές της «πίσω αυλής» της πόλης που αντιμετωπίζονται από το Δήμο ως δεύτερης κατηγορίας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αποκάλυψε επίσης το αγαπημένο του στέκι για καφέ στην πόλη, που προτιμάει να τρώει «βρώμικο», τα βιβλία, το θέατρο, το Γιάννη Αντετοκούνμπο που πρωτο-έπαιξε μπάσκετ κοντά στη γειτονιά του… τους Radiohead και το Λυκαβηττό.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Downtown:

Είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που ο Αλέξης Τσίπρας παρομοίασε με τον “professor” του “La Casa de Papel” και προφανώς τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 36άχρονος Νάσος Ηλιόπουλος ζει στα Κάτω Πατήσια και αγαπάει τους ανθρώπους της γειτονιάς του. «Άνθρωποι με αντιφάσεις και προβλήματα, που όμως, στην κρίσιμη στιγμή, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη», λέει στο DT.

Στην οδό Δραγατσανίου, ανακάλυψε το καφέ που του ταιριάζει. «Για καιρό ήμουν στο ΣΕΠΕ και στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί ανακάλυψα το περίφημο “2 Γουλιές και 2 Μπουκιές”. Και εκτίμησα όχι μόνο τον καφέ, αλλά και τις συνθήκες εργασίας. Σημαντικός ο σκέτος διπλός καπουτσίνο, αλλά πιο σημαντικό είναι αυτός που σου τον φτιάχνει να έχει ένα γνήσιο και όχι επιβεβλημένο χαμόγελο».

Όταν τον πιάνει λιγούρα μετά τα μεσάνυχτα, πηγαίνει για φαλάφελ στην πλατεία Βάθη. «Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε αυτοί που γκρινιάζουν για την πολυπολιτισμική Αθήνα να δοκίμαζαν τις γεύσεις που έφεραν στην πόλη μας οι μετανάστες».

ΓΕΓΟΝΟΣ: Όταν πηγαίνει στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς του, του φωνάζουν «Γεια σου, δήμαρχε».

Τα αγαπημένα του πράγματα:

ΜΟΥΣΙΚΗ: «Δεν θα ξεχάσω όταν είχαν έρθει στον Λυκαβηττό οι Radiohead για δύο συναυλίες. Την πρώτη μέρα ήμουν στα βραχάκια, γιατί είχα αγοράσει εισιτήριο για τη δεύτερη μέρα».

ΘΕΑΤΡΟ: «Η τελευταία παράσταση που με εντυπωσίασε ήταν της Dagipoli Dance Co – παράσταση μιας ομάδας σύγχρονου χορού που ο πυρήνας της είναι άτομα με κινητική αναπηρία».

ΒΙΒΛΙΑ: «Tα βιβλία που αγόρασα πρόσφατα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα είναι Το παιδί, του Γιάννη παλαβού και το στ’ αμπέλια, του Σταύρου Ζουμπουλάκη.

GRAFFITΙ: «στη γειτονιά μου, εκεί όπου έπαιζε ο αντετοκούνμπο, υπάρχει ένα εντυπωσιακό graffiti γι’ αυτόν, που μας θυμίζει ότι κάθε μεγάλη πορεία ξεκινάει με ένα μικρό βήμα μπροστά».