Να μην καταργηθεί το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών

Να μην καταργηθεί το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών

Την Τρίτη 15/2, η Ανοιχτή Πόλη, μαζί με τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς συμβούλους, βρέθηκε στο πλευρό γονιών και εκπαιδευτικών που με μαζική κινητοποίηση απαίτησαν την απόρριψη των σχεδίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, για μετατροπή του 26ου Γυμνασίου Αθηνών στη Μαρασλή σε Πειραματικό.

Ο εν λόγω σχεδιασμός απειλεί να στερήσει μια κεντρική περιοχή της πόλης από το μοναδικό δημόσιο σχολείο που διαθέτει και υπονομεύει το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης των παιδιών των κατοίκων στη δημόσια εκπαίδευση. Μετά από παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης, το θέμα συζητήθηκε τη Δευτέρα 14/2 και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα δήλωσε τη διαφωνία του με την εισήγηση της ΔΔΕ.

Στην σημερινή κινητοποίησή τους, κάτοικοι και σχολική κοινότητα ζήτησαν την ανάκληση της εισήγησης της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και την απόρριψή της από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η Ανοιχτή Πόλη θα παρακολουθήσει το θέμα και θα στηρίξει το δίκαιο αίτημά τους. Οι ζωντανές και ασφαλείς γειτονιές που θέλουμε είναι γειτονιές με προσβάσιμες δημόσιες δομές για όλες και όλους.