Να παραμείνουν στις υπηρεσίες οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας

Να παραμείνουν στις υπηρεσίες οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας

Μαχητική συγκέντρωση των συμβασιούχων (covid και 3Κ) του Δήμου Αθηναίων, έξω από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Τεχνόπολη, τη Δευτέρα 14/2.

Τόσο οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, όσο και οι συμβασιούχοι που προέρχονται από την προκήρυξη 3Κ, αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει ομόφωνα ομολογήσει ότι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών, στην κάλυψη των οποίων έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει επανειλημμένα βρεθεί στο πλάι τους στα δικαστήρια, όπου έχουν αναγκαστεί να προσφεύγουν κάθε λίγο για να διεκδικούν το αυτονόητο: να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες που οι δημότες έχουν ανάγκη. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να αναλάβει την ευθύνη της και να ενεργήσει για τη διατήρηση της εργασίας τους. Η πρακτική της απαξίωσης των υπηρεσιών σε όφελος ακριβών και αναποτελεσματικών εργολαβιών πρέπει να σταματήσει τώρα. Θα διεκδικήσουμε αποφασιστικά την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους. Θα απαιτήσουμε αξιόμαχες, στελεχωμένες και ενισχυμένες δημοτικές υπηρεσίες για τους δημότες.