Νάσος Ηλιόπουλος: Κάνουμε πετάλι για μια «Αθήνα από την αρχή»

Νάσος Ηλιόπουλος: Κάνουμε πετάλι για μια «Αθήνα από την αρχή»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος συμμετείχε την Κυριακή (17/03) σε debate των υποψηφίων δημάρχων, που διοργάνωσαν οι ποδηλατικές συλλογικότητες «Ποδηλάτ-ισσες» (podilates.gr) και «Φίλοι του Ποδηλάτου» (filoi-podilatou.gr) στο χώρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στην Πλάκα.

Με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, o Νάσος Ηλιόπουλος, ανέλυσε το σχεδιασμό του για μια «Αθήνα από την αρχή», που «θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να μειώσουν την χρήση ΙΧ επιλέγοντας τις μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο ή τα πόδια. Με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους, άμεσα υλοποιήσιμες για την εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, γονείς με καρότσι), πεζών και ποδηλατών. Στόχος η σταδιακή αλλά αποφασιστική μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο μετακίνησης στην πόλη: ασφαλές, γρήγορο και φιλικό στο περιβάλλον»

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Με μεγάλη χαρά συμμετείχα εχθές στην εξαιρετική εκδήλωση «Αθήνα, ώρα για ποδήλατο», στον υπέροχο χώρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στην Πλάκα.
Στο debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις θέσεις της Ανοιχτή Πόλη, που από την ίδρυσή της διεκδικεί χώρο για το ποδήλατο στην πόλη.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας με την πλήρη παράδοση του δημόσιου χώρου στα μηχανοκίνητα μέσα δεν ευνοεί ούτε τους χρήστες αυτοκινήτου ούτε τους άλλους χρήστες της οδού.
Σχεδιάζουμε λοιπόν την Αθήνα από την αρχή, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να μειώσουν την χρήση ΙΧ επιλέγοντας τις μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο ή τα πόδια. Με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους, άμεσα υλοποιήσιμες για την εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, γονείς με καρότσι), πεζών και ποδηλατών.
Στόχος η σταδιακή αλλά αποφασιστική μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο μετακίνησης στην πόλη: ασφαλές, γρήγορο και φιλικό στο περιβάλλον.