Νάσος Ηλιόπουλος στο OPEN TV: Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή

Νάσος Ηλιόπουλος στο OPEN TV: Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή

Στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN TV με την Έλλη Στάη, φιλοξενήθηκε απόψε (20/03), ο υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, απάντησε σε όλες της ερωτήσεις και αναφέρθηκε στην ασφάλεια και την εγκατάλειψη της πόλης από τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Καμίνη. Ανέλυσε τις θέσεις της «Ανοιχτής Πόλης» για την ουσιοεξάρτηση, την καθαριότητα στην πόλη, τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μπακογιάννη για συγκεκριμένες επιλογές προσώπων στο ψηφοδέλτιό του, που ευθύνονται για την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας της Αθήνας.

Διαβάστε χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του Νάσου Ηλιόπουλου:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  • «Η ασφάλεια είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο στην πόλη. Μια πόλη που δεν είναι ασφαλής είναι μια πόλη με φοβισμένους κατοίκους. Μου προκαλεί όμως εντύπωση ότι μιλάμε σαν να είμαστε υποψήφιοι υπουργοί προστασίας του Πολίτη και όχι σαν να είμαστε υποψήφιοι δήμαρχοι.».

  • «Το πρώτο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο δήμος είναι αυτό της εγκατάλειψης. Η Αθήνα έχει πολλές γειτονιές που έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Τη συζήτηση μονοπωλεί το ζήτημα των Εξαρχείων και κανείς δε συζητάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για παράδειγμα, ο Κολωνός, τα Σεπόλια και τα Πατήσια».

  • «Προτεραιότητά μας αποτελεί το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού. Μάλιστα είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο Δήμος δαπάνησε μόλις «μηδέν ευρώ»  για το 2018. Η εικόνα εγκατάλειψης στις γειτονιές της πόλης θα σπάσει εάν ο δήμος μεριμνά για να δίνει κίνητρα για κατοικία και εμπορική δραστηριότητα. Γιατί ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές. Όπου πηγαίνει η ζωή στην πόλη παράγει πλαίσιο ασφάλειας».

  • «Είναι ευθύνη του δημάρχου να περπατάει σε αυτές τις γειτονιές, να μιλάει με τους ανθρώπους και να βλέπει αυτά τα προβλήματα. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγαλώσει σε μια γειτονιά που θεωρείται η «πίσω αυλή» της Αθήνας. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει εγκατάλειψη στον δήμο της Αθήνας και γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος στις γειτονιές να αισθάνεται ότι ο δήμαρχος είναι και δικός τους δήμαρχος. Δεν είναι απλά δήμαρχος της βιτρίνας, του κέντρου, δεν είναι ένας δήμαρχος ο οποίος γνωρίζει την Αθήνα μόνο από τις τηλεοπτικές κάμερες».

ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

«Ευτυχώς στο ζήτημα της ουσιοεξάρτησης υπάρχει συναίνεση. Συμφωνούμε με το πλαίσιο που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας σχετικά με τους ως προς τους εποπτευόμενους χώρους χρήσης. Η καταστολή έχει αποτύχει παντού».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

«Η Αθήνα στην καθαριότητα εκτέλεσε λιγότερο από το 40% του προϋπολογισμού. Αυτή τη στιγμή η πόλη θα έπρεπε να στέλνει για ταφή μόνο το 25’% των απορριμμάτων της, ενώ στέλνει το 92%. Θα έπρεπε επίσης να ανακυκλώνει το 50%, αλλά ανακυκλώνει μόλις το 5%. Η Αθήνα πρέπει να αποκτήσει ένα σοβαρό και βιώσιμο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

«Εγώ δεν πηγαίνω μετωπικά απέναντι σε κανέναν. Πηγαίνω μετωπικά απέναντι στα προβλήματα της Αθήνας. Οι άνθρωποι οι οποίοι ευθύνονται για το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μια βρώμικη πόλη, οι άνθρωποι οι οποίοι ευθύνονται για το γεγονός ότι η Αθήνα σήμερα δεν έχει υποδομές, είναι άνθρωποι της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη, που κατεβαίνουν με το ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη. Ο σημερινός αντιδήμαρχος καθαριότητας που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση είναι υποψήφιος με τον κ. Μπακογιάννη. Ο αντιδήμαρχος έργων και υποδομών είναι υποψήφιος με τον κ. Μπακογιάννη. Να θυμηθούμε την καταπληκτική ιστορία που έκανε ρεζίλι την πόλη σε όλη την Ευρώπη με την ρόδα που δε γύρισε ποτέ. Οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν να επιλέξουν: Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν κάποτε σταματούσε να είναι είδηση το να υπερασπίζεσαι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ζούμε σε μια εποχή που παρατηρούμε συνεχώς την άνοδο του μίσους απέναντι σε οτιδήποτε είναι διαφορετικό. Η διεθνής εμπειρία έχει ήδη απαντήσει σε μια σειρά από προβληματισμούς που λογικό να έχει κάποιος.»

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ BLACK METAL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Ο Δήμος δεν μπορεί να λογοκρίνει την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση»