Ο Νάσος Ηλιόπουλος στο Κόκκινο 105,5: Να μην ξαναδούμε σκηνές Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στο Κόκκινο 105,5: Να μην ξαναδούμε σκηνές Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα

“Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην εξαγγελία του κ. Μηταράκη για κατάργηση του επιδόματος ασύλου, τι θα κάνουν, πώς θα ζήσουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Αθήνα; Θα ξαναδούμε φοβάμαι σκηνές Άγιου Παντελεήμονα και τη Χρυσή Αυγή να σηκώνει κεφάλι, όπως έγινε στα νησιά” τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη. Και υπογράμμισε τις ευθύνες του κ. Μπακογιάννη στο συγκεκριμένο θέμα, που δεν “τολμά να αποστεί στο ελάχιστο από την κεντρική κυβερνητική γραμμή”.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τα της επιδημίας, κάλεσε σε επίδειξη κοινωνικής ευθύνης και επικρότησε τα μέτρα που συνέστησαν οι επιστήμονες και εφάρμοσε αμέσως και ο Δήμος της Αθήνας. Επισήμανε ωστόσο την άμεση ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, καλώντας να σκεφθούμε τί θα συνέβαινε αν ο Ξανθός και ο Πολάκης δυο γιατροί του Συστήματος Υγείας, που το παρέλαβαν κατεστραμμένο, δεν το είχαν ενισχύσει σημαντικά παρά τις δυσκολίες των μνημονίων. Για τη στάση της Εκκλησίας τόνισε ότι πρόκειται για “παιχνίδι εξουσίας” της Ιεραρχίας.

“Σε καμμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να θίγεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, αλλά η πολιτεία να είναι απόλυτη όταν πρόκειται για θέμα Δημόσιας Υγείας. Οντως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κάνει μια ριζοσπαστική τομή, τον πλήρη δηλαδή διαχωρισμό Εκκλησίας- κράτους, είχε όμως πολλά μέτωπα ανοιχτά και έπρεπε να επιλέξει” Σχετικά με το παράδοξο να σταματούν οι παρελάσεις με κυβέρνηση της ΝΔ, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι οντως αυτό θα μπορούσε να το έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Προκαλεί εντύπωση, υπογράμμισε τέλος, ότι ενώ στον Εβρο στήνουν σκηνικό πολέμου, στη Βουλή περνάνε τροπολογίες για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του Εθνικού Κήπου και του λόφου του Φιλοππάπου, που είναι και αρχαιολογικός χώρος. Και διερωτάται κανείς με ποια κριτήρια μια ιδιωτική εταιρία θα διαχειριστεί αυτούς τους εμβληματικούς χώρους…”

Να μην ξαναδούμε σκηνές Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα