Παρέμβαση του Νάσου Ηλιόπουλου σε εκδήλωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Παρέμβαση του Νάσου Ηλιόπουλου σε εκδήλωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Στην εκδήλωση «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία: Σχεδιασμοί για την Αθήνα», μίλησε απόψε Πέμπτη (21/03) ο υποψήφιος Δήμαρχος με την “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος. Μια εκδήλωση που διοργάνωσαν ο «Συντονισμός Φορεών ΚΑλΟ Αθήνας», σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Στην παρέμβασή του ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέπτυξε τις εμπεριστατωμένες θέσεις καθώς και τους σχεδιασμούς της “Ανοιχτής Πόλης” για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Μεταξύ άλλων, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε πως η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί για την ανοιχτή πόλη μια στρατηγική επιλογή που συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στο μετασχηματισμό της κοινωνίας, από τη βάση της, δίνοντας δυνατότητες σε επιχειρηματίες που δεν έχουν ως μοναδικό στόχο τους την κερδοσκοπία, αλλά, ο πλούτος που παράγουν επιχειρώντας, να διαχέεται και στην κοινωνία, προωθώντας συνεργατικά εργασιακά μοντέλα.

Στη συνέχεια ανέλυσε και τη συνεισφορά του υπουργείου εργασίας, του οποίου υπήρχε υφυπουργός, που προχώρησε σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να ενισχύσει την ΚΑΛΟ. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία πλέον δύνανται να συμμετέχουν και φορείς ΚΑΛΟ έχουν δημιουργήσει ένα προνομιακό πεδίο δράσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων που πρέπει όμως να ενισχυθεί και με την ανάλογη πολιτική βούληση εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως λόγω και της συγκυρίας όπου η χώρα βγαίνει μέσα από μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή θεωρεί πως είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε τέτοιου είδους επιχειρήσεις οι οποίες θα ζωντανέψουν τις γειτονιές μας αλλά και θα στηρίξουν εισοδηματικά έναν κόσμο ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη, αναφέρθηκε και στην Ανάπτυξη Αγορών φορέων ΚΑλΟ σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα οι οποίες θα λειτουργούν πολυδιάστατα, ως κοινωνικοί πυρήνες (Στοά Νικολούδη). Εκτός της εμπορικής τους δραστηριότητας, θα μπορούν να αναπτύσσονται και άλλες παράλληλες δράσεις: Αθλητισμός, πρωτοβουλίες Αλληλέγγυες, στήριξη ευάλωτων ομάδων.

Κάθε Αγορά ΚΑλΟ, όπως ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, θα έχει και ένα χώρο ενημέρωσης του Δήμου που θα προωθεί την ανάδειξη του Κοινωνικού και Αλληλέγγυου έργου στην πόλη, θα μπορεί να διοργανώνει Ημερίδες για την ΚΑλΟ, θα παρέχει σχετικά έντυπα του Δήμου και της Ειδικής Γραμματείας ΚΑλΟ και θα προβάλλει τα Κέντρα Στήριξης φορέων ΚΑλΟ που δρουν στον Δήμο Αθηναίων.