Περιοδεία στο κτήμα Δρακόπουλου και στη γειτονιά του Αγίου Παύλου

Περιοδεία στο κτήμα Δρακόπουλου και στη γειτονιά του Αγίου Παύλου

 

Στο κτήμα Δρακόπουλου και στη γιορτή που διοργάνωσαν οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Το κτήμα Δρακόπουλου αποτελεί ένα σημείο αντίστασης και αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην τσιμεντοποίηση ενός από τους τελευταίους χώρους πρασίνου στην πόλη μας. Από το 2009 μέχρι σήμερα, με εργασία των κατοίκων, το κτήμα αυτό έχει μετατραπεί σε ένα πάρκο υψηλού πρασίνου, με παιδική χαρά και χώρο για πολιτιστικές δραστηριότητες. Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Καμίνη έχει εγκαταλείψει το κτήμα στη μοίρα του. Δεν έχει στηρίξει ούτε καν νομικά τους δικαστικούς αγώνες των κατοίκων. Από τη δική μας πλευρά, ως δημοτική αρχή, θα φροντίσουμε να αποδοθεί το κτήμα Δρακοπούλου στο Δήμο της Αθήνας και στους δημότες της περιοχής και να αποκατασταθούν οι ζημιές στα καμένα κτίρια», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη.

Νωρίτερα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρέθηκε στην γειτονιά του Αγίου Παύλου, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες για τα σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης και υποβάθμισης που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η ιστορική γειτονιά του Αγίου Παύλου πρέπει να αποκτήσει ζωή, οικονομική δραστηριότητα και ασφάλεια μέσα από αναπλάσεις, ηλεκτροφωτισμό και ανάδειξη των ιστορικών σημείων και κτιρίων.

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης συζητά με καταστηματάρχες σε περιοδεία στον Άγιο Παύλο
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης συζητά με καταστηματάρχες σε περιοδεία στον Άγιο Παύλο