«Υποπίπτει διαρκώς σε ακροδεξιά ολισθήματα ο κ. Σπηλιωτόπουλος»

«Υποπίπτει διαρκώς σε ακροδεξιά ολισθήματα ο κ. Σπηλιωτόπουλος»

 

«Μου έκανε αίσθηση η υποψηφιότητα του Θάνου Πλεύρη», δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», αναφερόμενος στη συμμετοχή του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ στο ψηφοδέλτιο του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη σημείωσε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος «έχει υποκύψει στον εκλογικό πειρασμό να συσπειρώσει το χώρο της δεξιάς και της άκρας δεξιάς γύρω από το ψηφοδέλτιό του», ενώ τόνισε ότι «υποπίπτει διαρκώς σε ακροδεξιά ολισθήματα», αναφέροντας χαρακτηριστικά τις δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου για το τζαμί και τους μετανάστες.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε λόγο για τις δηλώσεις από τη μεριά του Θ. Πλεύρη στο παρελθόν, όπως η θέση περί αντικινήτρων για τους μετανάστες, και συγκεκριμένα ότι «δεν πρέπει να βρίσκουν ούτε νοσοκομεία, ούτε φαγητό και νερό, όταν έρχονται στην Ελλάδα». «Τέτοιου τύπου αντιλήψεις πρέπει να ηττηθούν σ’ αυτές τις εκλογές», είπε, υποστηρίζοντας ότι «το ζήτημα είναι να απαντήσουμε στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας».

Νωρίτερα το πρωί, ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για το ζήτημα των ναρκωτικών, προτείνοντας τη δημιουργία επιπλέον κέντρων απεξάρτησης και ομάδων δουλειάς στο δρόμο για να «σπάσει ο κρίκος της εξαθλίωσης και της παραβατικότητας» λόγω εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Ακόμα, ο Γ. Σακελλαρίδης ζήτησε τη συνεργασία κυβέρνησης και δήμου για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στέγασης και περίθαλψης των τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων.