Σχόλιο για το non-paper Καμίνη σχετικά με το θέμα του νερού

Σχόλιο για το non-paper Καμίνη σχετικά με το θέμα του νερού

 

Χρειάστηκαν πολλές δημόσιες παρεμβάσεις μας, δέκα μέρες καθημερινής πίεσης προς τον κ. Καμίνη, ένα twitter storm κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και μία επίσκεψη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον Αλέξη Τσίπρα στην ΕΥΔΑΠ Γαλατσίου χθες, για να μιλήσει επιτέλους ο κ. Καμίνης –μέσω άτυπης ενημέρωσης– για το θέμα του νερού.

Όμως η απάντησή του για το θέμα παραμένει θολή. Το ζήτημα δεν είναι απλά αν «ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος», όπως ρητορικά διακηρύσσει. Το ζήτημα είναι αν ο κ. Καμίνης και η παράταξή του είναι συγκεκριμένα υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., όπως προωθούν η κυβέρνηση και η τρόικα σήμερα. Αλλά σε αυτό γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε απάντηση, καθώς, όπως απέδειξε σε όλη την θητεία της, η δημοτική αρχή είναι πολιτικά δεσμευμένη από την κυβέρνηση και ο κ. Καμίνης ως συνήθως «αναρμόδιος».

Η «Ανοιχτή Πόλη» το επόμενο διάστημα και ως νέα δημοτική αρχή, αν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες το επιλέξουν, θα κάνουμε τα πάντα, μαζί με τους πολίτες, ώστε η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ να μην γίνει πράξη.