Συνάντηση με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Συνάντηση με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

 

Με την πρόεδρο και τη γενική γραμματέα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας συναντήθηκε σήμερα κλιμάκιο της Ανοιχτής Πόλης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ως Ανοιχτή Πόλη ενδιαφερόμαστε και εστιάζουμε στο θέμα των αδέσποτων ζώων για δυο λόγους: πρώτον για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, που εξαρτάται και από την αρμονική συμβίωση τους με τα ζώα της πόλης, και δεύτερον για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, για λόγους αρχών. Για τους λόγους αυτούς δεσμευόμαστε να μεριμνήσουμε για την προστασία των αδέσποτων του Δήμου μας, και για το σκοπό αυτό θα αναπτύξουμε δράσεις σε δύο άξονες με διαφορετικούς στόχους.

Πρώτον, απευθυνόμενοι στην κοινωνία, θα οργανώσουμε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, σεμινάρια και ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης, και εκδηλώσεις με κεντρική ιδέα την εμπέδωση της έννοιας των δικαιωμάτων των ζώων. Και δεύτερον, για την άμεση φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων, η πρώτη μας μέριμνα θα είναι να διεκδικήσουμε ανυποχώρητα τα κονδύλια που δικαιούται η τοπική αυτοδιοίκηση, για να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, σύμφωνα με το νόμο 4039/2014.

Στο πλαίσιο της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση από την επιθετική πολιτική της κυβέρνησης των Μνημονίων, θέλουμε δίπλα μας αρωγούς τους εθελοντές και φιλόζωους δημότες και τα Φιλοζωικά Σωματεία, με κοινό στόχο τη διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων και την αρμονική συμβίωση μεταξύ ανθρώπων και ζώων στον Δήμο της Αθήνας. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποκαλύπτεται στη συμπεριφορά της απέναντι στους πλέον εκτεθειμένους και απροστάτευτους, και τα αδέσποτα ζώα ανήκουν εξίσου σε αυτή την κατηγορία.