Συνάντηση Γαβριήλ Σακελλαρίδη με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Συνάντηση Γαβριήλ Σακελλαρίδη με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

 

Με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Στην συνάντηση παρευρίσκονταν μεταξύ άλλων και οι υποψήφιοι με την Ανοιχτή Πόλη Διονύσης Γράβαρης, διευθυντής του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, και Κατερίνα Βενιώτη (έμπορος).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα, την υπερφορολόγηση τους, τα ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και ζητήματα που αφορούν την πολιτική δημοτικών τελών του συνδυασμού.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κύριος Σακελλαρίδης δήλωσε:

«Η νέα δημοτική αρχή δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά στη μάστιγα των λουκέτων που έχει πλήξει την Αθήνα.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων, αντιμετωπίζουν τη μικρομεσαία επιχείρηση ως βαρίδι που εμποδίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αντίθετα, για εμάς είναι ένας πλούτος που πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να παρέμβει ο Δήμος, με όσους τρόπους διαθέτει, για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων στο κέντρο και στις γειτονιές. Με αναπλάσεις και παρεμβάσεις που θα βοηθούν την αναζωογόνηση της γειτονιάς, ιδιαίτερα στους συνοικιακούς εμπορικούς δρόμους. Με πρωτοβουλίες που θα υπερασπίζονται την μικρομεσαία επιχείρηση απέναντι στον ανταγωνισμό των ισχυρών εμπορικών αλυσίδων, όπως η πρόταση για ανοιχτά εμπορικά κέντρα. Με παροχή γνώσης και τεχνικής βοήθειας στις νέες τεχνολογίες και το μάρκετινγκ, καθώς και μέσα από ένα πρόγραμμα που θα μεριμνά για την επιτυχή μεταβίβαση τους από γενιά σε γενιά.

Τέλος, η αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας προϋποθέτει την ανάπτυξη νέων παραγωγικών υποκειμένων που θα αναλάβουν την μετάβαση σε ένα περισσότερο συλλογικό μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής. Ο Δήμος μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στην προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων μέσα από σειρά υποστηρικτικών θεσμών. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε σήμερα ότι και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η ΓΣΕΒΕΕ, είναι έτοιμοι να στρατευτούν και να δραστηριοποιηθούν σε μια διευρυμένη προσπάθεια επέκτασης των δομών της συνεταιριστικής και αλληλέγγυας οικονομίας».