«Συνεχίζει να σιωπά ο κ. Καμίνης για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού»

«Συνεχίζει να σιωπά ο κ. Καμίνης για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού»

 

Εδώ και μερικές ημέρες, το ζήτημα της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης του νερού έχει τεθεί δυνατά στην προεκλογική ατζέντα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Χθες το βράδυ, χιλιάδες χρήστες του ελληνικού twitter χρησιμοποίησαν συντονισμένα το hashtag #vote4water για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης. Η μαζική τους συμμετοχή αποδεικνύει ότι οι θέσεις των υποψηφίων για το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσουν κριτήριο της ψήφου των πολιτών σε δυο βδομάδες.

Από τη μεριά μας συμμετείχαμε σε αυτή την διαδικτυακή δράση, θέλοντας να αναδείξουμε κύρια την ένοχη σιωπή των κ. Καμίνη και Σπηλιωτόπουλου για το ζήτημα του νερού. Η δική μας ξεκάθαρη δέσμευση είναι ότι ως δημοτική αρχή θα αγωνιστούμε για να αποτραπεί με κάθε μέσον το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, που θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών, κακή ποιότητα του νερού, υποβάθμιση των δικτύων και αποκλεισμό των φτωχών από αυτό το ζωτικό αγαθό.

Ήδη, η αποχώρηση του κ. Μανώλη Αγγελάκη από το συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου ακριβώς για αυτό το ζήτημα, αλλά και η επαμφοτερίζουσα στάση του συνδυασμού Καμίνη για το θέμα (όπως εκφράζεται και από σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις του αντιδημάρχου και στελέχους της «Δράσης» κ. Αβραντίνη) δείχνουν ότι το ζήτημα προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό των μνημονιακών δυνάμεων που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις αντικοινωνικές επιλογές τους. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από τους αντίπαλους υποψηφίους ξεκάθαρη και δεσμευτική θέση για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τις θέσεις των υποψηφίων για το κρίσιμο αυτό θέμα. Οι «κρυφές ατζέντες» των υποψηφίων του Μνημονίου θα αποκαλυφθούν.