Συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης Κυριάκου Αγγελάκου στον 9,84 για το Athens Film Office

Συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης Κυριάκου Αγγελάκου στον 9,84 για το Athens Film Office

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Κυριάκος Αγγελάκος στον Αθήνα 9,84:
“Φέραμε το θέμα των Film Offices από την «Ανοιχτή Πόλη» στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί θεωρούμε ότι ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να εναρμονιστεί με τον νόμο, ο οποίος ορίζει τη δημιουργία film offices στην Περιφέρεια, αλλά και στις μεγάλες πόλεις» τόνισε στον Αθήνα 9,84 και τον Γιώργο Μανουσακάκη ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» και μέλος του ΔΣ της Τεχνόπολης ,σκηνοθέτης Κυριάκος Αγγελάκος.

«Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να εκσυγχρονίσει το πλαίσιο παραχώρησης- ενοικίασης χώρων για κινηματογραφικούς σκοπούς, γιατί το καθεστώς που υπάρχει μέχρι τώρα δεν είναι καθόλου θελκτικό, για να προσελκύσει κυρίως ξένες παραγωγές» πρόσθεσε ο κ. Aγγελάκος ,επισημαίνοντας ότι αποτελεί και ένα πάγιο αίτημα των κινηματογραφικών Σωματείων, οι οποίοι -όπως είπε- προσπαθούν από το 2007, δώδεκα ολόκληρα χρόνια, να δημιουργηθεί ένα τέτοιο Γραφείο, το «Athens Film Office”, που θα εξορθολογίσει την παραχώρηση και ενοικίαση των χώρων, όπου θα γυρίζονται κινηματογραφικές παραγωγές, διαφημιστικά και διάφορα events. «Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έχει ψηφιστεί εδώ και δύο χρόνια που προβλέπει τη δημιουργία αλλά και τη χρηματοδότηση των film offices» υπογράμμισε.

Ο κ. Αγγελάκoς χαρακτήρισε καινοτομία ότι οι άδειες στο «Athens Film Office» θα εκδίδονται διαδικτυακά. «Θα λειτουργεί ένα site, όπου θα είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι χώροι που μπορούν να διατεθούν, καθώς και οι παροχές που θα χορηγεί ένας Δήμος. Από αυτό προκύπτει ότι ο Δήμος Αθηναίων θα έχει πολλαπλά έσοδα από τις διάφορες υπηρεσίες που θα χρησιμοποιηθούν και φυσικά από την ενοικίαση των χώρων” εξήγησε.

“Υπήρξε από την πρώτη στιγμή η στήριξη του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τη δημιουργία του Athens Film Office, υπερθεμάτισε και έχει προωθήσει αυτές τις διαδικασίες” κατέληξε ο κ. Αγγελάκος.
Συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης Κυριάκου Αγγελάκου στον 9,84 για το Athens Film Office