Συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στο Κόκκινο 105,5: Το άθλημα του Κ. Μπακογιάννη είναι η αφωνία

Συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στο Κόκκινο 105,5: Το άθλημα του Κ. Μπακογιάννη είναι η αφωνία

Δεν θα πει τίποτε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης για την «επανεμφάνιση» της κας Λυκούδη πίσω από την καμπάνια κατά των αμβλώσεων (άλλωστε την «επιβράβευσε» με έμμισθη θέση για την προσπάθειά της να κλείσει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας), όπως δεν είπε κουβέντα για το «λούνα παρκ» αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αθήνα, για την εγκατάλειψη των Εξαρχείων, τους σκοτεινούς δρόμους, το οργανωμένο έγκλημα, «η αφωνία είναι το άθλημά του» είπε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης στο Δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Η αποκάλυψη ότι πίσω από τις αφίσες της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων και τις οργανώσεις που την πραγματοποίησαν βρίσκεται και η κα Δήμητρα-Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη που είχε γίνει γνωστή όταν προσπάθησε να κλείσει το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας, ως εντεταλμένη του Δήμου για το παιδί (θέση από την οποία αποπέμφθηκε αλλά “επιβραβεύτηκε” με έμμισθη θέση στην Δημοτική Εταιρεία Αερίου), δεν οδήγησε προς το παρόν σε κάποια αντίδραση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, «ο κ. Μπακογιάννης έχει δείξει ότι σε μία σειρά από ζητήματα δεν θα πάρει θέση, η αφωνία είναι το άθλημά του … όταν η Αθήνα είχε γίνει “λούνα παρκ” αστυνομικής αυθαιρεσίας, δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό να μπαίνει η αστυνομία σε σπίτια χωρίς ένταλμα και ο Δήμαρχος της πόλης να μην τοποθετείται … γίνεται όλο αυτό στα Εξάρχεια, έχει γίνει κινητοποίηση των κατοίκων για το οργανωμένο έγκλήμα, πάλι δεν τοποθετείται … δεν τοποθετήθηκε ποτέ ουσιαστικά και στο ζήτημα της κας Λυκούδη, βρήκε μία μέση λύση για να κρατήσει ενωμένη την παράταξή του, γιατί έχουν προφανώς και εσωτερικά ζητήματα».

«Δεν θέλω να χρεώνω στους αντιπάλους συνολικά ακροδεξιά κατεύθυνση … μακάρι να είχαμε μία πιο φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή Δεξιά … φαίνεται όμως ότι η ανοχή που δείχνουν οι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως “φιλελεύθεροι” σε ακροδεξιές πρακτικές και αντιλήψεις αποτελεί τον κανόνα, όχι την εξαίρεση».

Αναφέρθηκε νωρίτερα στην εικόνα των Εξαρχείων τους τελευταίους μήνες, με την συνεχή παρουσία ΜΑΤ αλλά χωρίς κανενός είδους αστυνόμευση, που οδήγησε σε κινητοποίηση των πολιτών της περιοχής και επίσκεψη επιτροπής στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. «Το πρόβλημα των Εξαρχείων έχει τρεις βασικές μεταβλητές με οργανική σχέση», όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος:

– Εγκατάλειψη από την πλευρά του Δήμου, που πλην επικοινωνιακών τρικ δεν έχει αλλάξει, οι σκοτεινοί δρόμοι, η κατάσταση στον λόφο του Στρέφη
– Airbnb και real estate που διώχνει την κατοικία από την περιοχή
– Οργανωμένο έγκλημα

«Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα γειτονιάς με τόσο μεγάλη εγκληματική δράση σε επίπεδο οργανωμένου εγκλήματος, με μαφίες, κτλ., όπου την ίδια στιγμή δεν βρίσκεις να νοικιάσεις, τα νοίκια έχουν πάει στο θεό και η περιοχή διώχνει κατοίκους, διώχνει φοιτητές, κτλ. … Αυτές τις ημέρες πηγαίνουν για κλείσιμο τα δύο τελευταία μαγαζιά πάνω στην πλατεία, μιλάμε για μία κατάσταση ερήμωσης», όπως υπογράμμισε.

Για το λόγο αυτό «στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο καταθέσαμε πρόταση να πάρει η δημοτική αρχή μέτρα γρήγορα, να μειώσει τα δημοτικά τέλη για τους επιχειρηματίες της περιοχής, να κρατήσει τα καταστήματα ανοιχτά και να ανοίξουν νέα καταστήματα. Γιατί όπου έχεις κατοικία και επιχειρηματική ή εμπορική δραστηριότητα, υπάρχει ανάσα στη γειτονιά», όπως ανέφερε, σημειώνοντας μάλιστα ότι «από ό,τι καταλάβαμε ο Δήμος θα προχωρήσει στην πρόταση που καταθέσαμε».

Χαρακτήρισε παράλληλα «κομμάτι του προβλήματος» την δράση της αστυνομίας στην γειτονιά, «όπως και το ΑΤ Εξαρχείων είναι κομμάτι του προβλήματος».

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ και της διαδικασίας διεύρυνσής του, αλλά και στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Αυγή στο οποίο υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει κερδίσει τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, περιγράφοντας τα στοιχεία που έλειψαν για να επιτευχθεί αυτό.
Ν. Ηλιόπουλος – Το άθλημα του Κ. Μπακογιάννη είναι η αφωνία