Συνεργασία της Ανοιχτής Πόλης με την «ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ» για την Αθήνα από την Αρχή

Συνεργασία της Ανοιχτής Πόλης με την «ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ» για την Αθήνα από την Αρχή

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή στην Αθήνα»

Τη συνεργασία τους για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσαν σήμερα (2/5) σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», κ. Νάσος Ηλιόπουλος, και ο επικεφαλής της Εναλλακτικής Παρέμβασης Πολιτών «ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ» κ. Γιάννης Τσιρώνης.

«Ο δημόσιος διάλογος που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα μάς έδειξε μια ταύτιση απόψεων σε βασικά ζητήματα πρασίνου, ελεύθερων χώρων, κλιματικής αλλαγής, αλλά και ότι όταν ερχόμαστε κοντά ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της ανατροπής στην Αθήνα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανακοινώνοντας τη συνεργασία με στόχο την Αθήνα από την Αρχή.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι η ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ δημιουργήθηκε για να καλύψει το μεγάλο κενό και την απουσία της Οικολογίας στην Αθήνα και για να «εμβολιάσει» τις πράσινες απόψεις και γνώσεις στον Δήμο Αθήνας. Ο μεγάλος βαθμός ταύτισης απόψεων και προγραμματικής σύγκλησης με την «Ανοιχτή Πόλη» σε συγκεκριμένα ζητήματα οικολογικής ιδεολογίας αλλά και η ανάγκη συνεργασίας απέναντι στον ακροδεξιό κίνδυνο που χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση πουλάει μίσος, φόβο και προστασία, οδήγησαν στην απόφαση σύμπραξης των δύο δημοτικών παρατάξεων.

Οπως δήλωσε ο κ. Τσιρώνης: «Οι δύο παρατάξεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά αλλά σε αρμονική συνεργασία και δεδομένου της απλής αναλογικής πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε και στην επόμενη μέρα, για να φτιάξουμε μια διαφορετική και  καλύτερη Αθήνα. Πιστεύω ότι εμείς οι άνθρωποι της γενιάς του Πολυτεχνείου πρέπει να δώσουμε τη σκυτάλη στη νέα γενιά. Ο Νάσος είναι ο Δήμαρχος που χρειάζεται η Αθήνα, ένας νέος άνθρωπος που ανήκει στη γενιά που μαθαίνει και που ακούει την πόλη και τα νέα δεδομένα της. Με μεγάλη χαρά θα τον στηρίξω και θα συνδράμω σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Είμαστε ενωμένοι, γιατί έχουμε τις λύσεις».

*Την «ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ» θα εκπροσωπήσουν στο ψηφοδέλτιο της «Ανοιχτής Πόλης» οι εξής τρεις υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ηλέκτρα Στροβολίδου, Εριφύλη Δοδού και Χρήστος – Ελευθέριος Ντζίφας.