Αλλαγή σελίδας στον Δήμο Αθηναίων

Αλλαγή σελίδας στον Δήμο Αθηναίων

Άρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη στο local1voice.gr:


Ρωτάνε πολλοί. Γιατί να ψηφίσω τον Κώστα Ζαχαριάδη και όχι τον κ. Μπακογιάννη; Απαντώ με ευθύτητα:

  • Διότι, είμαι επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, μιας δημοτικής παράταξης με ενσωματωμένη γνώση και εμπειρία και κυρίως με συνεχείς αγώνες δίπλα στους πολίτες της Αθήνας και τα προβλήματά τους, εδώ και είκοσι συνεχή χρόνια.
  • Διότι, το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες, επιστήμονες, νέες και νέους, καλλιτέχνες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, νέους γονείς που νοιάζονται και ξέρουν καλά την πόλη μας, που σέβονται την ιστορία, την παράδοση και την ομορφιά της, που είναι διατεθειμένοι με αγώνες να διεκδικήσουν το καλύτερο  για την πόλη τους. Αποφασισμένοι να σπάσουν το τείχος της αδιαφορίας στο οποίο βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η Αθήνα.
  • Διότι, σε αντίθεση με τον κ. Μπακογιάννη εμένα με ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία. Δεν με ενδιαφέρει να κόβω κορδέλες σε έργα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά. Δεν θα δείτε από μένα αποσπασματικά, αναποτελεσματικά και δαπανηρά έργα που ταλαιπωρούν ταυτόχρονα τους πολίτες σαν το «Μεγάλο Περίπατο».
  • Διότι σήμερα στη Αθήνα όλοι έχουν φωνή, εκτός από τους κάτοικους της. Χρειαζόμαστε μια άλλη κουλτούρα με δημόσιο διάλογο και διαβούλευση, με ενεργό συμμετοχή των κατοίκων στις αποφάσεις που αφορούν  τη ζωή τους,  με ενδυνάμωση των Δημοτικών Κοινοτήτων.
  • Διότι η πόλη χρειάζεται σύγχρονα συστήματα και υποδομές που θα απαντούν στις μεγάλες  προκλήσεις  της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
  • Διότι η πόλη έχει ανάγκη από στοχευμένες και άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια, την καθαριότητα, το πράσινο, την προσβασιμότητα, τα σχολικά κτίρια.
  • Διότι είναι αναγκαίος ένας συνολικός σχεδιασμός για την αναβάθμιση των υποβαθμισμένων γειτονιών της Αθήνας.
  • Διότι η πόλη χρειάζεται κανόνες και τήρηση της νομιμότητας.
  • Διότι η πόλη χρειάζεται Δήμαρχο ικανό και πρόθυμο για τις αναγκαίες διεκδικήσεις και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα που δρουν ανενόχλητα.
  • Διότι η πόλη χρειάζεται Δήμαρχο και όχι παρατηρητή και σχολιαστή των εξελίξεων.

Διότι τελικά, για εμάς η Αθήνα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκληση πολιτική, αυτοδιοικητική, κοινωνική, περιβαλλοντική.

Πρόκληση να αφήσουμε μια καλύτερη πόλη στις επόμενες γενιές, μια πρωτεύουσα που θα σέβεται τους κάτοικους, εργαζόμενους και επισκέπτες της και θα την σέβονται και αυτοί.

Μια πόλη αντάξια τις ιστορίας και του πολιτισμού της. Που σέβεται το παρελθόν της και συνδιαλέγεται δημιουργικά με το παρόν και το μέλλον.

Ο κ. Μπακογιάννης δοκιμάστηκε κι απέτυχε. Ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας στον μεγαλύτερο Δήμο της Χώρας.