Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για τη δραματική κατάσταση στις σχολικές επιτροπές: Άφησαν τα σχολεία στην τύχη τους

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για τη δραματική κατάσταση στις σχολικές επιτροπές: Άφησαν τα σχολεία στην τύχη τους

Πέντε μήνες έχει αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή και είναι πλέον φανερό ότι τα σχολεία της Αθήνας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Η παράταξη Μπακογιάννη φάνηκε παντελώς ανέτοιμη να αναλάβει και να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να διευκολύνει την λειτουργία των σχολείων, με την εξασφάλιση της μεταφοράς σε αυτά των χρημάτων που τους αναλογούν για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδά τους.

Ανέτοιμη αλλά και με μειωμένα αντανακλαστικά. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ανήσυχη η Ανοιχτή Πόλη επισημαίνει διαρκώς τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής. Παρόλα αυτά οι επιλογές του κ. Μπακογιάννη, είτε σε πρόσωπα είτε σε διαδικασίες, είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο η κατάσταση στα σχολεία να είναι εκρηκτική και απλήρωτοι λογαριασμοί να οδηγούν να κόβεται το φυσικό αέριο σε σχολεία μέσα στο καταχείμωνο – συγκεκριμένα στο 66ο Δημοτικό σχολείο, μια περίπτωση που αποδεικνύει ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν επαφή με το αντικείμενό τους.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει ζητήσει επανειλημμένως να μπει στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου το θέμα των σχολικών επιτροπών, ώστε να καταθέσει παρατηρήσεις και προτάσεις. Οι αναβολές με τις οποίες η δημοτική αρχή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κάνουν την κατάσταση πλέον απελπιστική. Ζητάμε άμεσα ορθή συγκρότηση των επιτροπών και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.