Χορηγός επικοινωνίας και εκπρόσωπος των συμφερόντων της ARTUME ο Δήμος Αθηναίων

Χορηγός επικοινωνίας και εκπρόσωπος των συμφερόντων της ARTUME ο Δήμος Αθηναίων

 

H Ακαδημία Πλάτωνος αποτελεί μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και, ταυτόχρονα, μία από τις περιοχές με τις περισσότερες δυνατότητες, λόγω του εξαιρετικά σημαντικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Δυστυχώς, οι δυνατότητες αυτές παραμένουν επί σειρά ετών αναξιοποίητες, ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται εξαιτίας της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής.

Το ζήτημα της ανέγερσης εμπορικού κέντρου στο οικόπεδο Μουζάκη από την εταιρία ARTUME, αποτελεί παράδειγμα απροκάλυπτης εξυπηρέτησης μεγαλοεργολαβικών συμφερόντων σε βάρος του συμφέροντος των κατοίκων και του μικρομεσαίου εμπορικού κόσμου της περιοχής.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Δημοτική Αρχή έδωσε «γη και ύδωρ» στη συγκεκριμένη εταιρία. Πέρασε φωτογραφικές ρυμοτομικές διατάξεις από το δημοτικό συμβούλιο, γκρέμισε το κτήριο Μουζάκη, που αποτελούσε κομμάτι της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αθήνας, και κατάφερε –με δικές της ενέργειες και της κυβέρνησης– να απαλλάξει την εταιρία από την υποχρέωση να καταβάλλει ειδικό φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 5,3 εκ. ευρώ!

Σήμερα, η Δημοτική Αρχή οργανώνει και φιέστα προς τιμήν της εταιρίας, επειδή αυτή ανέλαβε την τοποθέτηση καινούριων μπασκετών στο ήδη υπάρχον αθλητικό κέντρο νεότητας της περιοχής. Εν ολίγοις, ο Δήμος Αθηναίων, αφού έκανε τα πάντα για να δρομολογηθεί η κατασκευή του εμπορικού κέντρου εις βάρος της περιοχής, τώρα λειτουργεί και ως χορηγός επικοινωνίας της εταιρίας, προβάλλοντας το μηδαμινό κοινωνικό της έργο.

Η αξιοποίηση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν μπορεί να γίνει με νέο τσιμέντο. Δεν μπορεί να γίνει μέσω της προώθησης της κουλτούρας της μαζικής κατανάλωσης. Και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με τα «λουκέτα» στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής που θα επιφέρει η λειτουργία του νέου εμπορικού κέντρου. Η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει τους αγώνες της, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, για μια ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών.