Γ. Σακελλαρίδης: «Είμαστε αισιόδοξοι για τη νίκη στις εκλογές»

Γ. Σακελλαρίδης: «Είμαστε αισιόδοξοι για τη νίκη στις εκλογές»

 

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και μάλιστα πρώτοι και οι νικητές των εκλογών», απάντησε, ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή των Νίκου Μανεσιώτη και Κώστα Ψωμιάδη στον «FmVoice.gr».

Σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας, ανέφερε ότι έχει κάποια ευρήματα που δεν συμβαδίζουν με τις άλλες. «Δεν θέλω να πιστεύω, ότι αυτή είναι η πραγματικότητα κι έχει τέτοια απήχηση ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «Έχω εμπιστοσύνη στους Δημοκρατικούς Πολίτες ότι δεν θα επιτρέψουν σε μια εγκληματική οργάνωση, που αναπαράγει το μίσος και το φασισμό, να ξανασηκώσει τη σβάστικα στην Ακρόπολη».

Σε ερώτηση σχετική με τη δική του αναγνωρισιμότητα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ο χρόνος για να καλυφθεί αυτό το κενό. «Μέχρι την Κυριακή των εκλογών θα είμαστε όλοι αναγνωρίσιμοι. Το θέμα είναι ποιος καταθέτει θετική πρόταση, που να πείθει τους πολίτες. Έχουμε λόγους που είμαστε αισιόδοξοι για την επίτευξη του στόχου μας. Κι αυτό προκύπτει από την επαφή με τον κόσμο στις γειτονιές και τη θετική πρόσληψη της δικής μου υποψηφιότητας».

Στο διαρκές ερώτημα αν αυτή η εκλογική μάχη θα δοθεί με πολιτικούς ή αυτοδιοικητικούς όρους ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε: «Η μάχη στην Αθήνα δεν μπορεί να μην έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Πάντα είχε. Και το 2010, όταν ο Γ. Παπανδρέου πανηγύριζε ως νομιμοποίηση της πολιτικής του την εκλογή του κ. Καμίνη. Για εμάς, όμως, το μεγάλο στοίχημα είναι η καθημερινότητα των πολιτών, πως ο Δήμος θα μπορέσει να γίνει ασπίδα κοινωνικής προστασίας, να δώσει ζωή στις γειτονιές μέσα κι από τον πολιτισμό για να γίνουν και ασφαλείς», και συνέχισε: «Εμείς μέσα από τη δική μας στρατηγική θα αναδείξουμε και τους περιορισμούς – εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών – που έχει υποστεί ο Δήμος. Και θα συνδέσουμε το πολιτικό με τα τοπικά προβλήματα που προκαλεί.

«Όλα τα τελευταία χρόνια, δεν έχει γίνει ένα σημαντικό έργο στην Αθήνα, που να βάζει τις βάσεις για μια ουσιαστική αλλαγή στη λειτουργία της πόλης». «Θεωρώ εύλογο το ερώτημα από που θα βρεθούν τα χρήματα», σημείωσε σε σχετική ερώτηση, και συνέχισε: «Εγώ πρώτα απ’ όλα αναγνωρίζω τη σημασία του οικονομικού ζητήματος. Οικονομολόγος είμαι. Κι έχω μελετήσει λογαριασμό – λογαριασμό τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς του Δήμου. Υπάρχουν περιθώρια ανακατανομής των πόρων του Δήμου και καλύτερης απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ». Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Ο κ. Καμίνης μιλάει διαρκώς για τα 120 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όμως έχουν ενταχθεί έργα 70 εκατ. ευρώ. Κι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα απορροφητικότητας και προκαλείται κυρίως από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, που θα ωριμάζει τα έργα και θα παρακολουθεί την υλοποίηση και την απορρόφηση».

«Δεν λέμε ότι έχουμε μαγικό ραβδάκι», τόνισε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ανοιχτής Πόλης, σημειώνοντας: «Υπάρχουν, όμως, περιθώρια. Και υπάρχει και μια σειρά πρωτοβουλιών, που δεν έχουν οικονομικό κόστος, και που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος».

«Το δικό μας όραμα είναι οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συμμετέχουν στη λειτουργία του Δήμου μέσα και από αναβαθμισμένες διαδικασίες στις γειτονιές», επεσήμανε, και κατέληξε: «Εμείς λέμε ότι η Δημοτική Αρχή μπορεί να καταφέρει μια ποιοτική μεταβολή στο να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να φέρει τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη».