Ν. Ηλιόπουλος: Θα απελευθερώσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες της Αθήνας

Ν. Ηλιόπουλος: Θα απελευθερώσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες της Αθήνας

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στον δημοσιογράφο Κώστα Μαραβελίδη παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε μία καθαρά αυτοδιοικητική συζήτηση, ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεδίπλωσε το όραμά του για την Αθήνα και ανέλυσε εμπεριστατωμένα και με παραδείγματα το πρόγραμμά της «Ανοιχτής Πόλης» για μια Αθήνα «από την αρχή».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του στον ΧΥΤΑ Φυλής, ανέδειξε εκ νέου το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τόνισε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου, τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων για τον Δήμο της Αθήνας και υπογράμμισε πως απαιτείται μια νέα πολιτική ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέπτυξε τους επιπλέον άξονες του προγράμματός του, αναφερόμενος στα όρια που πρέπει να μπουν στο Airbnb, τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας, την τόνωση της εργασίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Επίσης, υπογράμμισε πως θα ενισχύσει σημαντικά την κοινωνική πολιτική του Δήμου μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, ενώ εξήγησε πως η απλή αναλογική είναι μια δημοκρατική νίκη και ευκαιρία για τους κατοίκους των γειτονιών της Αθήνας. Οι ανάγκες των κατοίκων πλέον θα ακούγονται καθώς, όπως τόνισε, το νέο πλαίσιο πολιτικής του δήμου δεν θα είναι αλαζονικό και «δημαρχοκεντρικό».

«Ο Δήμος της Αθήνας είναι ένας πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά, ο Νάσος Ηλιόπουλος και συνέχισε εξηγώντας πως «η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει αλλάξει πολύ και αλλάζει κάθε μέρα. Δεν πρέπει να μας φοβίζει αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απελευθερώσουμε τις απεριόριστες δυνατότητές της».