Ο Νάσος Ηλιόπουλος στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφτηκε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στους χώρους που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο δήμος Αθηναίων όφειλε να έχει ολοκληρώσει το έργο με τη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Όπως είχε προγραμματιστεί, ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του θα ήταν 13,8 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ. Δυστυχώς τίποτα δεν υλοποιήθηκε και φτάνουμε τώρα να κάνουμε πολύ αργά – πολύ λίγα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος διατύπωσε την πεποίθηση ότι η λειτουργία του ΣΜΑ δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική χωρίς την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων με ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή και πράσινα σημεία στην πόλη.

Παρ’ όλα αυτά, και με τη δέσμευση ότι πρόκειται να θέσει σε άμεση εφαρμογή ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει αυτό το τρίπτυχο, επισήμανε ότι ο ενδιάμεσος αυτός σταθμός θα λειτουργήσει ανακουφιστικά για την καλύτερη διαχείριση στην παρούσα κατάσταση.

Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι του Δήμου και οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα είναι αξιέπαινη και αποτελεί απόδειξη ότι μπορούν να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μπορούμε να πετύχουμε μείωση του λειτουργικού κόστους, εξοικονόμηση πόρων, σημαντική ελάφρυνση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.