Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης δεν εκφοβίζονται

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης δεν εκφοβίζονται

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρήγας Αξελός προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Την Παρασκευή 24 Μαρτίου εντελώς αναίτια δέχτηκε επίθεση και άγριο προπηλακισμό από άτομο στην περιοχή της πλατείας Κάνιγγος. Το επιτιθέμενο άτομο του απηύθυνε ύβρεις και αναίτιες κατηγορίες σχετικά με το θέμα του ξενοδοχείου της εταιρείας Coco-mat που βρίσκεται επί της οδού Φαλήρου.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αντιπρόεδρό του και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεσμεύτηκαν να στηρίξουν κάθε προσπάθεια δικαίωσής του. Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί το θράσος και η επιθετικότητα που εκδηλώνεται ενάντια στην προσπάθεια να διατηρηθεί η νομιμότητα και η ορθή λειτουργία της πόλης μας. Ήταν πριν δυο εβδομάδες, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν η Ανοιχτή Πόλη ζητούσε το σεβασμό των κανόνων και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για την περίπτωση του ξενοδοχείου της Coco-mat, που αφορούν την κατεδάφιση δύο παράνομων ορόφων.

Εκφράζουμε τον θυμό μας αλλά και την αποφασιστικότητα μας να παραμείνουμε υπερασπιστές του σκοπού για τον οποίο οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες μας έχουν τιμήσει με την ψήφο τους, για μια πόλη που διασφαλίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της και τον σεβασμό στον πολιτισμό της. Καμία προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα επηρεάσει την στάση και τις αρχές μας.

(φωτό: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)