Περιοδεία Γ. Σακελλαρίδη στην Κυψέλη

Περιοδεία Γ. Σακελλαρίδη στην Κυψέλη

 

Στην Λαϊκή Αγορά της οδού Σικίνου στην Κυψέλη βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπου συζήτησε με κατοίκους για τα ιδιαίτερα προβλήματά της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η περιοχή της Κυψέλης χρειάζεται ειδικές παρεμβάσεις από τον Δήμο, καθώς αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Αθήνας και αυτό λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής των προβλημάτων. Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης σημείωσε ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα αποκομιδής απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμού, καθώς και σε μικρές παρεμβάσεις που θα δώσουν αναπνοή στην γειτονιά: ελεύθερους χώρους, μικρούς πεζόδρομους και μικρά πάρκα, φυτεύσεις σε πεζοδρόμια και σε αναξιοποίητους, ακάλυπτους χώρους.

Στη συνέχεια, ο Γ. Σακελλαρίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS που βρίσκεται στην περιοχή. Συνομίλησε με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους του Κέντρου και ενημερώθηκε για την δουλειά που γίνεται εκεί.

Στο τέλος της επίσκεψης, δήλωσε:

«Η υποστήριξη δομών και δικτύων που προσφέρουν κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί βασικό άξονα και προτεραιότητα του προγράμματός μας. Από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να ακουστούν οι φωνές των παιδιών, ενώ στις άμεσες προτεραιότητές μας βρίσκεται και η δημιουργία χώρων έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά σε κάθε γειτονιά».

Γαβριήλ - Παιδικό Χωριό SOS 1